Wim Van Hasselt is professor voor trompet aan de Hochschule für Musik Freiburg in Duitsland en geeft regelmatig recitals en masterclasses in Europa, Noord-Amerika en Japan.  Als solist trad hij op met orkesten zoals Amsterdam Sinfonietta en het Budapest Festival Orchestra. Daarnaast is hij actief als kamermusicus, en trad als zodanig o.a. op in de festivals van Luzern, Bad Kissingen en Schleswig Holstein.

Wim Van Hasselt werd geboren in Turnhout, België. Hij studeerde aan de Hochschule für Musik Karlsruhe bij Prof. Reinhold Friedrich en Prof. Dr. Edward H. Tarr (baroktrompet). Daarnaast volgde hij masterclasses bij o.a. Pierre Thibaud, Ole Edvard Antonsen, Philip Smith and Markus Stockhausen.

Als voormalig lid van de trompetsectie van het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam werkte hij tussen 2009 en 2014 met vermaarde dirigenten als Mariss Jansons, Bernard Haitink, Valery Gergiev, Gustavo Dudamel, Ivan Fischer, Danielle Gatti, Lorin Maazel, Andris Nelsons en Nikolaus Harnoncourt. In deze periode was hij tevens docent aan het Conservatorium van Amsterdam. 

Voordat hij bij het Koninklijk Concertgebouworkest kwam, was hij van 2005 - 2009 verbonden aan het Rundfunk Sinfonieorchester Berlin. Daarvoor maakte hij deel uit van de orkestacademies van de Deutsche Oper Berlin en het Staatstheater Stuttgart. Ook was hij onder meer te gast bij de Berliner Philharmoniker en het
Lucerne Festival Orchestra.

Wim Van Hasselt's eerste solo CD "On the Road" verscheen op het label Channel Classics, waarop zijn veelzijdigheid en gevoel voor stijl pakkend tot uitdrukking komen, o.a. in enkele werken die speciaal voor deze CD werden gecomponeerd. Het project werd bekroond met de "Prix de Salon" 2010 van de Stichting Donateurs Koninklijk Concertgebouworkest. Zijn tweede CD "Tintomara", in januari 2015 verschenen bij Channel Classics, is een samenwerking met trombonist Jörgen van Rijen. De opname werd bekroond met een "Editor's Choice" in het toonaangevende tijdschrift Gramophone. Een quote uit de recensie:There is indeed little that these players cannot project in terms of multifaceted lyricism, color and dramatic presence, and this is matched by the very best in modern brass programming”.

In het najaar van 2016 verscheen Wim van Hasselt’s nieuwe solo CD “Chant d’Automne” uitkomen met werken van Hindemith, Hartmann, Grunelius en Iván Fischer, met medewerking van o.a. sopraan Nora Fischer en het Budapest Festival Orchestra o.l.v. Iván Fischer.

Tenslotte is voorjaar 2017 de eerste release van “Brass United” verschenen, een kamermuziekensemble met muzikale vrienden Alexandre Baty (trompet), Jasper de Waal (hoorn), Jörgen van Rijen (trombone) en Stéphane Labeyrie (tuba). De CD met de titel “Pitch Black” bevat werken van o.a. Berio, Albéniz, Jacob TV, James Macmillan en Bartók en werd gevolgd door een succesvolle tournee in Japan. NRC schreef over Brass United: “Gedroomd kwintet is vrolijkmakend goed”.

Download biografie en publiciteitsfoto